HF 1982 (15. Śrgang)


 

Forsidebilledet: En gang imellem kan årsagen til et dårligt SWR-forhold være et smukt syn. Her er en vinterstemning og nysne på antennerne indfanget af OZ5RB.

   
 

 


 

Forsidebilledet: 40 - 70 MHz digitalstyret oscillator beregnet til en microcomputerstyret HF-modtager fremstillet af OZ1GAP, Jens Vahl. (Foto: OZ5RB)

   
 

 


 

Forsidebilledet: Det er bl. a. ved OZ9SN's mellemkomst lykkedes at fremskaffe en kopi af det historiske billede, der blev taget den 18. marts 1909, da verdens første fone-amatørradio QSO fandt sted. På billedet ses den 17 årige Einer Dessau ved sin imponerende hjemmebyggede station. Se også side 157.

   
 

 


 

Forsidebilledet: Da påsken 1984 falder sammen med udgivelsen af OZ-april, kunne redaktionen ikke stå for forsidens charmerende billede af årets fuglerede fotograferet af OZ1DKG.

   
 

 


 

Forsidebilledet: Meget apropos rævespalten i dette nummer af OZ bringer vi her et billede fra tidligere tiders rævejagter, fra dengang da rævene var manuelt bemandede og ikke blot en kold computerstyret blackbox.

   
 

 


 

Forsidebilledet: "Splitte mine bramsejl" sagde OZ7IS, da han så invitationen til årets sommerlejr i sidste nummer af OZ, og for straks i billedarkivet efter et billede fra tidligere sommerlejre - fotograferet på tid med en 12 Volts pære som eneste lys.

   
 

 


 

Forsidebilledet: Moderne rævemodtager, næsten klar til DM i rævejagt. (Foto: OZ5RB)

   
 

 


 

Forsidebilledet: Sommerlejrstemning fotograferet af OZ5RB.

   
 

 


 

Forsidebilledet: Den eksperimenterende radioamatørs drøm: En hel arkade med løsdelsforhandlere, der er superspecialiserede. Vor japanske ven her sælger kun modstande, kondensatorer og buzzere, men har til gengæld alle mulige typer på lager eller skaffer dem inden 5 minutter. Fotograferet af OZ5RB og yderligere beskrevet på side 605.

   
 

 


 

Forsidebilledet: Fordums radioer var absolut ikke mindre ingeniørværker end nutidens, de tekniske muligheder taget i betragtning. Her er et "skud" fra det store rengørings- og klargøringsarbejde i forbindelse med etablereing af EDR's museum. (Foto: OZ5RB)

   
 

 


 

Forsidebilledet: Antennen er en absolut betingelse for en god og gedigen forbindelse til æteren. Her er OZ8RH's teleskopmast, der er fotograferet i en lidt usædvanlig vinkel af Ryan selv.