OZ 1984


 

Forsidebilledet: En gang imellem kan årsagen til et dårligt SWR-forhold være et smukt syn. Her er en vinterstemning og nysne på antennerne indfanget af OZ5RB.

   
 

 


 

Forsidebilledet: 40 - 70 MHz digitalstyret oscillator beregnet til en microcomputerstyret HF-modtager fremstillet af OZ1GAP, Jens Vahl. (Foto: OZ5RB)

   
 

 


 

Forsidebilledet: Det er bl. a. ved OZ9SN's mellemkomst lykkedes at fremskaffe en kopi af det historiske billede, der blev taget den 18. marts 1909, da verdens første fone-amatørradio QSO fandt sted. På billedet ses den 17 årige Einer Dessau ved sin imponerende hjemmebyggede station. Se også side 157.

   
 

 


 

Forsidebilledet: Da påsken 1984 falder sammen med udgivelsen af OZ-april, kunne redaktionen ikke stå for forsidens charmerende billede af årets fuglerede fotograferet af OZ1DKG.

   
 

 


 

Forsidebilledet: Meget apropos rævespalten i dette nummer af OZ bringer vi her et billede fra tidligere tiders rævejagter, fra dengang da rævene var manuelt bemandede og ikke blot en kold computerstyret blackbox.

   
 

 


 

Forsidebilledet: "Splitte mine bramsejl" sagde OZ7IS, da han så invitationen til årets sommerlejr i sidste nummer af OZ, og for straks i billedarkivet efter et billede fra tidligere sommerlejre - fotograferet på tid med en 12 Volts pære som eneste lys.

   
 

 


 

Forsidebilledet: Moderne rævemodtager, næsten klar til DM i rævejagt. (Foto: OZ5RB)

   
 

 


 

Forsidebilledet: Sommerlejrstemning fotograferet af OZ5RB.

   
 

 


 

Forsidebilledet: Den eksperimenterende radioamatørs drøm: En hel arkade med løsdelsforhandlere, der er superspecialiserede. Vor japanske ven her sælger kun modstande, kondensatorer og buzzere, men har til gengæld alle mulige typer på lager eller skaffer dem inden 5 minutter. Fotograferet af OZ5RB og yderligere beskrevet på side 605.

   
 

 


 

Forsidebilledet: Fordums radioer var absolut ikke mindre ingeniørværker end nutidens, de tekniske muligheder taget i betragtning. Her er et "skud" fra det store rengørings- og klargøringsarbejde i forbindelse med etablereing af EDR's museum. (Foto: OZ5RB)

   
 

 


 

Forsidebilledet: Antennen er en absolut betingelse for en god og gedigen forbindelse til æteren. Her er OZ8RH's teleskopmast, der er fotograferet i en lidt usædvanlig vinkel af Ryan selv.

   
 

 


 

Forsidebilledet: Det skulle egentlig være et juletræ, men det var ikke muligt at formå bestyrelsen for OZ4HAM til at hænge kravlenisser og julehjerter på antenneanlægget, da OZ5GF drog ud for at skaffe årets julemotiv til OZ.